OWOCE I WARZYWA W MAJU
16.05.2024
Maj to miesiąc, w którym przyroda budzi się do życia i obdarza nas bogactwem świeżych i soczystych warzyw oraz owoców sezonowych. Świeżość i intensywność smaków przyciąga do kuchni, inspirując do tworzenia nowych potraw.
Sezonowe warzywa w maju to bogactwo zieleni, wśród których znajdują się jarmuż, szpinak, botwina, sałata oraz szczaw. Bohaterowie maja to również marchew, groszek, młode ziemniaki, kapusta biała i czerwona.
W maju, korzystając z bogactwa warzyw i owoców sezonowych, można stworzyć wiele pysznych i zdrowych potraw. Wykorzystujmy zatem świeże liście sałaty, szpinaku lub jarmużu, które będą tworzyć na naszym talerzu cudowną bazę do sałatek – wystarczy dodać pokrojonego pomidora, ogórka, posikać cebulę i mamy zdrową, kolorową kompozycję.
Smacznego !