W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Biłgoraju informuje, iż opublikowany został poradnik pt. „Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego” – opracowany przez Biuro Regionalne WHO dla Europy we współpracy z Głównym Inspektoratem Sanitarnym.

Podręcznik opisuje kluczowe praktyki ograniczania ryzyka związanego ze skażeniem mikrobiologicznym świeżych owoców i warzyw podczas uprawy, zbioru i składowania. W związku z rozpoczętym sezonem upraw, proszę o zapoznanie się z niniejszym poradnikiem, w szczególności przez podmioty produkcji pierwotnej, dostaw bezpośrednich i rolniczego handlu detalicznego.

Poradnik dostępny jest również w wersji elektronicznej pod adresem:  

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/333979/WHO-EURO-2020-35184-35184- 54781-pol.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Materiały

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego
WHO-EURO-2020-35184-35184-​_54781-pol.pdf 6.47MB
{"register":{"columns":[]}}