W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Misja Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności

Zdjęcie przedstawia kłosy zboża

Zapewnienie bezpieczeństwa żywności i wpieranie zrównoważonego systemu żywnościowego w Europie – to misja Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), organizacji niezależnej, zorientowanej na badania naukowe oraz transparentnej.

Nasza praca ujawnia zagrożenia w łańcuchu żywnościowym oraz podkreśla znaczenie składników odżywczych, które dostarczamy codziennie z posiłkami. Dane i analizy EFSA, są dostępne w Internecie, tak aby każdy miał do nich dostęp.

EFSA współpracuje z europejskimi naukowcami, pomagając chronić zdrowie ludzi, zwierząt i roślin. Kładzie podwaliny pod przepisy chroniące europejskich konsumentów przed zagrożeniami związanymi z żywnością.

Zobacz najnowszy film o działalności EFSA i dowiedz się więcej.

Więcej informacji: Główny Inspektorat Sanitarny

{"register":{"columns":[]}}