W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Praktyczny przewodnik, który poprawi Twoje bezpieczeństwo w kuchni

30.08.2024

Zdrowa żywność

Praktyczny przewodnik, który poprawi Twoje bezpieczeństwo w kuchni

🥦🍂Preferujesz sezonową i zrównoważoną żywność? Masz wybór! Upewnijmy się, że jest ona

bezpieczna do spożycia.

🔹Oto praktyczny przewodnik, który poprawi Twoje bezpieczeństwo w kuchni:

1️⃣Higiena: regularnie myj ręce 🖐i dezynfekuj powierzchnie.

2️⃣Prawidłowe przechowywanie: oddzielaj żywność surową 🥩od gotowanej 🍲; od razu wkładaj żywność do lodówki.

3️⃣Prawidłowe gotowanie: upewnij się, że sok wyciekający z surowego mięsa jest klarowny, a nie różowy.

4️⃣Odpowiednie temperatury: nie zostawiaj gotowanej żywności w temperaturze pokojowej na dłużej niż 2 godziny.

Zadbajmy o bezpieczeństwo i zdrowie naszych bliskich dzięki #Safe2EatEU!

https://www.efsa.europa.eu/en/safe2eat/proper-food-handling

{"register":{"columns":[]}}