Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
Dane
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
e-mail: zywienie.psse.glogow@sanepid.gov.pl
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia zgodnie z Regulaminem Organizacyjnym bezpośrednio podlega p.o. Zastępcy Dyrektora PSSE w Głogowie
Zadania
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia prowadzi bieżący nadzór sanitarny nad:
- przestrzeganiem przepisów sanitarnych w zakresie warunków produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności,
- warunkami żywienia,
- obrotem przedmiotami użytku,
- opracowywaniem zbiorowych ognisk zatruć pokarmowych,
- RASFF- Systemem Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznych Produktach Żywnościowych i Środkach Żywienia Zwierząt.
W oparciu o działalność Sekcji wypracowywane są zalecenia i wydawane decyzje Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Głogowie, a także materiały konieczne do przygotowania ocen bezpieczeństwa sanitarnego w powiecie głogowskim.
Materiały
Stan Sanitarny za 2023r.StanSanitarnyhzzipu2023.pdf 0.35MB Stan Sanitarny 2022r.
STAN_SANITARNY_2022_SBZIZ.pdf 0.34MB Stan sanitarny 2021r.
STAN_SANITARNY_stat_2021.pdf 0.38MB
Informacje o publikacji dokumentu
- Pierwsza publikacja:
- 19.10.2021 12:13 Piotr Szymczak
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Administrator
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 6.0 | 13.05.2024 18:25 Piotr Szymczak |
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 5.0 | 20.05.2023 00:05 pszymczak |
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 4.0 | 20.05.2023 00:04 pszymczak |
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 3.0 | 26.09.2022 11:15 pszymczak |
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 2.0 | 14.06.2022 06:56 pszymczak |
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 1.0 | 19.10.2021 12:13 Piotr Szymczak |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP