W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Dane

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
e-mail: zywienie.psse.glogow@sanepid.gov.pl
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia zgodnie z Regulaminem Organizacyjnym bezpośrednio podlega p.o. Zastępcy Dyrektora PSSE w Głogowie

Zadania

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia prowadzi bieżący nadzór sanitarny nad:

  • przestrzeganiem przepisów sanitarnych w zakresie warunków produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności,
  • warunkami żywienia,
  • obrotem przedmiotami użytku,
  • opracowywaniem zbiorowych ognisk zatruć pokarmowych,
  • RASFF- Systemem Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznych Produktach Żywnościowych i Środkach Żywienia Zwierząt.

W oparciu o działalność Sekcji wypracowywane są zalecenia i wydawane decyzje Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Głogowie, a także materiały konieczne do przygotowania ocen bezpieczeństwa sanitarnego w powiecie głogowskim.

Materiały

Stan Sanitarny za 2023r.
StanSanitarnyhzzipu2023.pdf 0.35MB
Stan Sanitarny 2022r.
STAN​_SANITARNY​_2022​_SBZIZ.pdf 0.34MB
Stan sanitarny 2021r.
STAN​_SANITARNY​_stat​_2021.pdf 0.38MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
19.10.2021 12:13 Piotr Szymczak
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Administrator
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 6.0 13.05.2024 18:25 Piotr Szymczak
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 5.0 20.05.2023 00:05 pszymczak
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 4.0 20.05.2023 00:04 pszymczak
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 3.0 26.09.2022 11:15 pszymczak
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 2.0 14.06.2022 06:56 pszymczak
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 1.0 19.10.2021 12:13 Piotr Szymczak

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}