W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

EUROPEJSKIE DNI DZIEDZICTWA i KAMPANIA EFSA „WYBIERAJ BEZPIECZNĄ ŻYWNOŚĆ”

17.09.2021

Europejskie Dni Dziedzictwa 2021

Europejskie Dni Dziedzictwa w tym roku odbyły się pod hasłem „Smaki dziedzictwa”. W dniu 11 września 2021 roku w Książnicy Pedagogicznej im. A. Parczewskiego w Kaliszu, na zaproszenie dyrekcji biblioteki w powyższą akcję włączyli się pracownicy Sekcji Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia Powiatowej Stacji Sanitarno –Epidemiologicznej w Kaliszu.

W ramach EUROPEJSKICH DNI DZIEDZICTWA i KAMPANII EFSA „WYBIERAJ BEZPIECZNĄ ŻYWNOŚĆ” pracownicy Inspekcji Sanitarnej z Kalisza zorganizowali punkt informacyjno – edukacyjny, w którym prowadzili poradnictwo,  dystrybucję materiałów dot. kształtowania prozdrowotnych nawyków żywieniowych wśród uczestników imprezy, a także przekazali informację
o webinarze organizowanym w ww. temacie przez pracowników Sekcji Higieny Żywności i Żywienia.

Dodatkowo w ramach KAMPANII EFSA „WYBIERAJ BEZPIECZNĄ ŻYWNOŚĆ” zostały  wygłoszone wykłady przez kierownika Sekcji Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia Powiatowej Stacji Sanitarno –Epidemiologicznej w Kaliszu - Elżbietę Wojtyła i kierownika warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Kaliszu - Karolinę Kościuszko.

Przedstawiciele ZSG-H w Kaliszu przygotowali stół z przekąskami, którego tematem przewodnim była dynia.

Zdjęcia (17)

{"register":{"columns":[]}}