W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Produkcja pierwotna, dostawy bezpośrednie, RHD (rolniczy handel detaliczny)

Produkcja pierwotna, dostawy bezpośrednie, RHD (rolniczy handel detaliczny)

Poradnik „Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego” opisuje kluczowe praktyki ograniczania ryzyka związanego ze skażeniem mikrobiologicznym świeżych owoców i warzyw podczas uprawy, zbioru i składowania.

Pięć kluczowych kroków obejmuje:

1.Dobre praktyki z zakresu higieny osobistej

2.Ochronę gleby przed zanieczyszczeniem odchodami zwierzęcymi

3.Wykorzystywanie uzdatnionych odchodów

4.Ocenę ryzyka skażenia wód do nawadniania i zarządzania nim

5. Przechowywanie sprzętu do zbierania i składowania plonów

 

Materiały

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw
poradnik​_WHO-EURO-2020-35184-35184-54781-pol.pdf

{"register":{"columns":[]}}