W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

DYŻUR KLASYFIKATORA GRZYBÓW

05.09.2023

1

Sezon grzybowy w pełni. Każdy kto ma wątpliwości, czy zebrane grzyby są jadalne, może skorzystać z bezpłatnej porady dla indywidualnych zbieraczy grzybów w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Kołobrzegu.

 

W PSSE przy ul. Waryńskiego 8 w Kołobrzegu (pokój nr 6 i nr 7), od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-9:00 pełni dyżur klasyfikator grzybów.

Specjalista bezpłatnie oceni, czy grzyby są jadalne, niejadalne czy też trujące.

 

Należy jednak pamiętać, że do identyfikacji należy przynosić wyłącznie grzyby świeże, wykręcone w całości z podłoża. Nie przynosimy grzybów starych i przejrzałych, oczyszczonych, pokrojonych, zapleśniałych, ugotowanych, zamrożonych, usmażonych, umytych czy zamarynowanych.

{"register":{"columns":[]}}