W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Owoce i warzywa w marcu

25.03.2024

1

Na przełomie marca i kwietnia możemy odczuwać nieustanne zmęczenie, znużenie, senność, bóle głowy i ogólne rozdrażnienie. Wiosenne przesilenie może także negatywnie wpłynąć na nasz układ odpornościowy.

Sprawdzonym sposobem na wzmocnienie naszej odporności jest przede wszystkim zdrowa i zbilansowana dieta, w której nie może zabraknąć świeżych warzyw i owoców. Są one prawdziwą skarbnicą niezbędnych witamin i minerałów, dlatego marzec to dobry moment, aby zacząć rozglądać się za świeżymi produktami tj. marchewka, brukselka, pietruszka, kalarepa, biała rzodkiew, czosnek, cebula, seler, buraki ćwikłowe, ogórki, pomidory, sałata, szczypior, koperek.

 

Warzywa i owoce są podstawą piramidy żywieniowej. Bez nich nasz organizm nie jest w stanie poprawnie funkcjonować, dlatego warto zadbać o to, aby codziennie dominowały one na naszych talerzach.

{"register":{"columns":[]}}