Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego
07.06.2021
Publikacja Pięć kroków do bezpieczniejszej żywności jest obecnie uznawana za międzynarodowe źródło referencyjne dla krajowych programów edukacyjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności, mających na celu zapobieganie chorobom przenoszonym drogą pokarmową. WHO rozszerza obecnie koncepcję Pięciu kroków do bezpieczniejszej żywności w celu objęcia nią dodatkowych grup i zapewnienia ciągłości działań promujących praktyki bezpiecznego postępowania z żywnością. WHO opracowała międzynarodową publikację "Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego" z którą można zapoznać się poniżej.
Materiały
WHO-EURO-2020-35184-35184-54781-polWHO-EURO-2020-35184-35184-54781-pol.pdf 6.48MB