W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy warzyw i owoców

Logo INSPEKCJI

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy warzyw i owoców

W miesiącach letnich i jesiennych przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzony jest nadzór nad warunkami produkcji pierwotnej. W powiecie lubelskim zarejestrowanych jest około 3000 producentów pierwotnych oraz około 100 skupów owoców i warzyw. Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Lublinie przypomina o stosowaniu dobrych praktyk ujętych w 5 krokach wskazanych przez WHO, której celem jest promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznych.

#rolnik #rolnictwo #produkcja #owoce #warzywa #who #bezpieczeństwożywności #państwowainspekcjasanitarna

{"register":{"columns":[]}}