W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Sekcja Żywności i Żywienia

SEKCJA HIGIENY ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIA I PRZEDMIOTÓW UŻYTKU nadzoruje działalność:

  • zakładów produkcji żywności z wyłączeniem produkcji środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego,
  • zakładów obrotu żywnością (sklepy, kioski spożywcze, targowiska, magazyny hurtowe),
  • zakładów żywienia zbiorowego otwartego (restauracje, bary, puby, mała gastronomia),
  • zakładów żywienia zbiorowego zamkniętego (stołówki, bufety, bloki żywienia),
  • środków transportu żywności;
  • ponadto Sekcja HŻŻ i PU sprawuje nadzór nad warunkami sanitarnymi w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu materiały i wyroby do kontaktu z żywnością oraz kosmetyki.

Materiały

Rejestracja i zatwierdzanie zakładów
Rejestracja​_i​_zatwierdzanie​_zakładów.pdf 0.11MB
{"register":{"columns":[]}}