Szkolenie dla placówek oświatowych w zakresie żywienia zbiorowego
14.09.2023
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna serdecznie zaprasza osoby odpowiedzialne za przygotowanie posiłków oraz układnie jadłospisów w szkołach do udziału w bezpłatnym szkoleniu, prowadzonym przez pracowników Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia pt. „Wymagania sanitarne dla placówek oświatowych w zakresie żywienia zbiorowego”.
Szkolenie odbędzie się w dn. 26.09.2023 r. o godzinie 12:00 w Sali konferencyjnej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Płocku, ul. Królewiecka 14, 09-402 Płock.
Przewidywany czas trwania szkolenia 2 godziny.
Na szkoleniu zostaną omówione między innymi zagadnienia:
- wymagania sanitarne w świetle rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L139 z dn. 30.04.2004 r. ze zm.);
- grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach
- wymagania rozporządzenie 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004
Jeśli jesteś zainteresowany to wypełnij, podpisz czytelnie i odeślij zamieszczoną poniżej kartę zgłoszeniową w terminie do dnia 21.09.2023 r. – ilość miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
Materiały
Karta zgłoszeniaKarta_zgłoszenia_-_Szkolenie_dla_placówek_oświatowych_w_zakresie_żywienia_zbiorowego.docx 0.01MB Klauzula informacyjna RODO
Klauzua_informacyjna_RODO.pdf 0.18MB