W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Szkolenie "Procedura postępowania na wypadek pogorszenia się jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi"

22.05.2024

Szkolenie

W dniu 20.05.2024 r. w siedzibie Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Płocku odbyło się szkolenie pt. „Procedura postępowania na wypadek pogorszenia się jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi".

 

Zakres szkolenia obejmował:

1. Podstawy prawne.

2. Omówienie obowiązujących procedur, zasad i trybu postępowania w przypadku stwierdzenia przekroczeń parametrów mikrobiologicznych, fizykochemicznych w wodzie do spożycia.

3. Parametry i wartości, jakim powinna odpowiadać woda.

4. Przygotowanie punktu przed pobraniem próbek wody.

5. Pobieranie próbek wody do spożycia zgodnie z wytycznymi zawartymi w normie PN-EN ISO 19458:2007; PN-EN ISO 5667-5:2017.

Zdjęcia (5)

{"register":{"columns":[]}}