W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zadania i dodatkowa działalność

Osoby odpowiedzialne za realizację zadań sekcji :
 

  1. Sylwia Frączek - kierownik sekcji, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 114, wew. 27
  2. Dorota Przybylak - starszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 116, nr wew. 51
  3. Bogumiła Gonstał - starszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 116, nr wew. 51
  4. Joanna Dratwa - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 115, nr wew. 24
  5. Justyna Ostrek - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 115, nr wew. 24
  6. Wiktoria Janowiec - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 115, nr wew. 24
  7. Małgorzata Piecewicz - asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 114, nr wew. 27
  8. Aleksandra Mazurkiewicz - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 114, nr wew. 27
  9. Katarzyna Mruk - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 116, nr wew. 51
  10. Ewa Kwaśnik - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 115, nr wew. 24
  11. Paulina Kokoszka - młodszy asystent, nr telefonu 74 852 20 91/92, nr pokoju 115, nr wew. 24

 

Zadania Sekcji:

  1. Sprawowanie bieżącego i zapobiegawczego nadzoru sanitarnego nad warunkami zdrowotnymi produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności oraz nad warunkami żywienia zbiorowego. 
  2. Kontrola przestrzegania przepisów określających wymagania higieniczne i zdrowotne przedmiotów użytku i kosmetyków.
  3. Ocena jakości i sposobu żywienia poszczególnych grup ludności w oparciu o wyniki teoretycznych i laboratoryjnych ocen wyżywienia.   
  4. Współudział w opiniowaniu projektów i odbiorach sanitarnych zakładów żywnościowo-żywieniowych.
  5. Pobieranie próbek żywności w ramach urzędowej kontroli żywności i monitoringu.
  6. Prowadzenie bazy danych podmiotów zajmujących się produkcją i obrotem żywnością. 
  7. Obsługa systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznych produktach żywności (RASFF).
  8. Współpraca z innymi jednostkami i służbami kontrolującymi.
  9. Sporządzanie sprawozdań i informacji o stanie bezpieczeństwa sanitarnego powiatu.
 
 
 
{"register":{"columns":[]}}