Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności
07.06.2023
Dnia 7-go czerwca po raz piąty obchodzony jest Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności.
Bezpieczeństwo żywności stanowi jedno z najważniejszych globalnych wyzwań. Kreowanie polityki bezpieczeństwa żywności wpisuje się w zadania Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Obecnie żywność jest przetwarzana w większych ilościach i przesyłana na większe odległości niż kiedykolwiek wcześniej. Wszechstronna współpraca i zaangażowanie wszystkich podmiotów w łańcuchu dostaw żywności, a także właściwe zarządzanie i legislacja, są niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności.
Sposób, w jaki żywność jest produkowana, przetwarzana i przechowywana wpływa na bezpieczeństwo żywności, której jesteśmy konsumentami.
Materiały
5 kroków_11_5krokow2___П’ЯТЬ_КРОКІВ_ДЛЯ_БЕЗПЕЧНОГО_ХАРЧУВАННЯ.pdf 2.13MB 5 kroków_2
2_5krokow___П’ЯТЬ_КРОКІВ_ДЛЯ_БЕЗПЕЧНОГО_ХАРЧУВАННЯ.pdf 3.12MB Plakat żywność_1
3_plakat___zywnosc_v3_958763_1328546-1.jpg 0.37MB Plakat suplementy_1
4_plakat___suplementy___v2_958762_1328545-1.jpg 0.28MB