Higiena Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
Zadania Sekcji Higieny Żywności i Żywienia
- warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności
- warunków żywienia,
- warunkami produkcji i obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością,
- warunkami produkcji i obrotu kosmetykami.
W ramach tego pracownicy oddziału wykonują następujące czynności:
- kontrolowanie podmiotów wykonujących działalność wchodzącą w zakres sprawowanego nadzoru,
- pobieranie do badań próbek żywności, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i kosmetyków,
- udział w ustalaniu przyczyn i zwalczaniu zbiorowych zatruć pokarmowych,
- nakazywanie usunięcia uchybień sanitarnych stwierdzonych podczas kontroli,
- inne czynności wynikające z przepisów prawa.
Materiały
wniosek o dokonanie zmian w rejestrzewniosek_o_dokonanie_zmian_w_rejestrze.pdf 0.16MB wniosek o wpis do rejestru
wniosek_o_wpis_do_rejestru.pdf 0.16MB wniosek o wykreslenie z rejestru
wniosek_o_wykreslenie_z_rejestru.pdf 0.15MB wniosek o zatwierdzenie i o wpis do rejestru
wniosek_o_zatwierdzenie_i_o_wpis_do_rejestru.pdf 0.15MB