W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Sekcja Badania Żywności i Żywienia

Wykonuje badania w zakresie:
- oznaczania zanieczyszczeń w żywności,
- oznaczania ** dozwolonych substancji dodatkowych i substancji pomagających w przetwarzaniu żywności,
- oznaczania składników wartości odżywczej,
- urzędowej kontroli żywności i monitoringu żywności dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
- parametrów określonych dla produktów spożywczych w Polskich Normach lub innych przepisach prawnych,
- oceny czystości mikrobiologicznej lini produkcyjnych przemysłu spożywczego (element systemu HACCP

Informacji w sprawie w/w badań udziela Kierownik Sekcji
- mgr inż. Katarzyna Kamieniecka - tel. 056/653-93-76 (77 lub 78)  wew 2

Dokumenty do pobrania związane z sekcją

{"register":{"columns":[]}}