Higiena żywności
Zadania:
- Nadzór nad środkami spożywczymi zawierającymi GMO
- Pobór próbek żywności, przedmiotów użytku, sanitarnych
- Kontrole sanitarne zakładów produkujących i wprowadzających żywność do obrotu
- Opracowywanie ognisk zatruć pokarmowych
- Ocena wyżywienia w placówkach oświatowo-wychowawczych
- Rozpatrywanie skarg oraz interwencje
Dodatkowa działalność:
Porady i konsultacje z zakresu:
- opiniowanie projektów techniczno-technologicznych
- konsultacja w zakresie znakowania gotowego wyrobu
- wymogów jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku dla dzieci i młodzieży
- konsultacja w sprawie wymagań sanitarnych dla osób podejmujących działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością
współpraca z:
- WIS, PIH
- Straż Miejska, Policja
- jednostkami samorządowymi, podmiotami, fundacjami, etc.
- komórkami organizacyjnymi PIS;
Informacje o publikacji dokumentu
- Pierwsza publikacja:
- 23.11.2021 10:09 Hubert Kruk
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Hubert Kruk
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
Higiena żywności | 1.0 | 23.11.2021 10:09 Hubert Kruk |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP