Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego
17.06.2021
Informujemy, iż opublikowany został poradnik pt. „Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego” – opracowany przez Biuro Regionalne WHO dla Europy we współpracy z Głównym Inspektoratem Sanitarnym.
Podręcznik opisuje kluczowe praktyki ograniczania ryzyka związanego ze skażeniem mikrobiologicznym świeżych owoców i warzyw podczas uprawy, zbioru i składowania. W związku z rozpoczętym sezonem upraw, proszę o zapoznanie się z niniejszym poradnikiem, w szczególności przez podmioty produkcji pierwotnej, dostaw bezpośrednich i rolniczego handlu detalicznego.
Materiały
Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzywPięć_kroków_do_bezpieczniejszejuprawy_owoców_i_warzywpromocja_zdrowia_poprzez_zmniejszenie_ryzyka_skażenia_mikrobiologicznego.pdf 6.48MB