W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Konferencja „Żywność wysokiej jakości - produkty tradycyjne regionalne”

12.02.2024

W czwartek 8 lutego 2024r. w Dworku Helena w Porosiukach odbyła się konferencja „Żywność wysokiej jakości - produkty tradycyjne i regionalne”

Konferencja eko żywność

Jednym z wielu poruszonych tematów dotyczących żywności było prawidłowe znakowanie artykułów rolno-spożywczych. Prezentacja przedstawiona przez Panią Agnieszkę Jarosińską - Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Lublinie wzbudziła ogromne zainteresowanie. Bardzo dziękujemy za spotkanie i zainteresowanie.

Pruszane zagadnienia dotyczyły między innymi nazwy środka spożywczego i konkretne towarzyszące mu dane szczegółowe, definicja kategorii żywności, obowiązkowe informacje na temat żywności, żywność opakowana, a także oznaczanie i określanie składników.
Omówione również zostały ważniejsze przepisy prawne.
 

{"register":{"columns":[]}}