Szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i produktów mięsnych
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno‑Spożywczych w Opolu organizuje 23 czerwca 2023 roku szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i produktów mięsnych
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno‑Spożywczych
w Opolu organizuje szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i produktów mięsnych
Temat szkolenia: mięso i przetwory mięsne – wybrane zagadnienia
Termin szkolenia: 23 czerwca 2023 r., godz. 9.00 – 12.00
Miejsce szkolenia: ul. Wrocławska 170, Opole
Koszt szkolenia: bezpłatne.
Szkolenie przeznaczone jest dla osób zajmujących się produkcją lub sprzedażą mięsa i produktów mięsnych (tj. producentów jak również podmiotów prowadzących sprzedaż hurtową i detaliczną tych produktów) oraz wszystkich innych zainteresowanych osób pragnących pogłębić swoją wiedzę w tym zakresie. Zapraszamy również przedstawicieli wszystkich sieci handlowych oraz podmiotów posiadających własne sklepy mięsne lub stoiska handlowe (szczególnie te podmioty, które prowadzą sprzedaż produktów luzem w ladzie chłodniczej).
W takcie szkolenia zostaną omówione podstawowe wymagania dotyczące jakości handlowej żywności – szczególnie te, które są istotne z punktu widzenia konsumenta. Podane zostaną przykłady prawidłowo sporządzonych etykiet. Zostaną również omówione nieprawidłowości najczęściej pojawiąjące w trakcie kontroli IJHARS. Wyniki dotychczasowych wizyt kontrolnych wskazują na to, że podmioty mają duże trudności z właściwym oznakowaniem żywności, podania nazwy produktu, prawidłowego sporządzenia wykazu składników oraz informacji dot. kraju lub miejsca pochodzenia (w tym obowiązków dot. umieszczania flagi).
W przypadku chęci uczestnictwa w szkoleniu proszę przekazanie takiej informacji do tut. Inspektoratu wraz z podaniem danych kontaktowych oraz ilości osób, które chcą uczestniczyć w szkoleniu. Powyższe zgłoszenia można przekazywać drogą elektroniczną na adres e-mail: wiopole@ijhars.gov.pl.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy.
- Pierwsza publikacja:
- 21.06.2023 15:26 NORBERT RZEPCZYK
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Jarosław Tymiński
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
Szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i produktów mięsnych | 1.0 | 21.06.2023 15:26 NORBERT RZEPCZYK |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP