WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych.
23 czerwca 20023 roku WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie w zakresie jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych
23 czerwca 2023 roku w siedzibie Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Opolu zorganizowane zostało szkolenie w zakresie jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych ze szczególnym uwzględnieniem prawidłowego przekazywania konsumentowi informacji o produkcie. Zainteresowanie szkoleniem przerosło oczekiwania organizatora. Udział w spotkaniu wzięło 34 przedstawicieli przedsiębiorców reprezentujących m.in. przetwórców, hurtowników, sieci handlowe, drobny handel detaliczny, a także rolników sprzedających swe wyroby w ramach rolniczego handlu detalicznego. Prowadzący szkolenie, pan Jarosław Tymiński – Główny Specjalista w Wydziale Kontroli, przygotował i przedstawił prezentację, w której omawiając zasady prawidłowego znakowania, pakowania, przechowywania oraz prezentowania produktów mięsnych posiłkował się przykładami nieprawidłowości stwierdzanych podczas kontroli tak w zakładach produkcyjnych, jak i na kolejnych etapach dystrybucji. Pan Tymiński m. in. mocno uwypuklał potrzebę odpowiedniej komunikacji między partnerami w dystrybucji, w celu prawidłowego wypełnienia obowiązku przekazywania konsumentom rzetelnej informacji o produktach.
O tym, że szkolenie było potrzebne, świadczyć może (oprócz liczby uczestników) duża liczba pytań do prowadzącego. Niektóre zagadnienia wywoływały żywe dyskusje. Pozostał też pewien niedosyt, wyrażający się szeregiem propozycji do kolejnego szkolenia przekazanych w specjalnej ankiecie, a także w napływających e-mailach.
Na zakończenie, każdy z uczestników otrzymał zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu.
Zdjęcia (3)
- Pierwsza publikacja:
- 26.06.2023 12:37 NORBERT RZEPCZYK
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Norbert Rzepczyk
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych. | 3.0 | 26.06.2023 13:19 NORBERT RZEPCZYK |
WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych. | 2.0 | 26.06.2023 12:49 NORBERT RZEPCZYK |
WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i p przetworów mięsnych. | 1.0 | 26.06.2023 12:37 NORBERT RZEPCZYK |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP