W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych.

23 czerwca 20023 roku WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie w zakresie jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych

Jarosław Tymiński w trakcie wykładu. W prawym ręku trzyma mikrofon. Nad nim duży ekran monitora wyświetlającego slajd z treścią wykładu oraz zdjęciem poglądowym - zdjęciem prześwietlonej RTG torby.

23 czerwca 2023 roku w siedzibie Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Opolu zorganizowane zostało szkolenie w zakresie jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych ze szczególnym uwzględnieniem prawidłowego przekazywania konsumentowi informacji o produkcie. Zainteresowanie szkoleniem przerosło oczekiwania organizatora. Udział w spotkaniu wzięło 34 przedstawicieli przedsiębiorców reprezentujących m.in. przetwórców, hurtowników, sieci handlowe, drobny handel detaliczny, a także rolników sprzedających swe wyroby w ramach rolniczego handlu detalicznego. Prowadzący szkolenie, pan Jarosław Tymiński – Główny Specjalista w Wydziale Kontroli, przygotował i przedstawił prezentację, w której omawiając zasady prawidłowego znakowania, pakowania, przechowywania oraz prezentowania produktów mięsnych posiłkował się przykładami nieprawidłowości stwierdzanych podczas kontroli tak w zakładach produkcyjnych, jak i na kolejnych etapach dystrybucji. Pan Tymiński m. in. mocno uwypuklał potrzebę odpowiedniej komunikacji między partnerami w dystrybucji, w celu prawidłowego wypełnienia obowiązku przekazywania konsumentom rzetelnej informacji o produktach.

O tym, że szkolenie było potrzebne, świadczyć może (oprócz liczby uczestników) duża liczba pytań do prowadzącego. Niektóre zagadnienia wywoływały żywe dyskusje. Pozostał też pewien niedosyt, wyrażający się szeregiem propozycji do kolejnego szkolenia przekazanych w specjalnej ankiecie, a także w napływających e-mailach.

Na zakończenie, każdy z uczestników otrzymał zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu.

Zdjęcia (3)

Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
26.06.2023 12:37 NORBERT RZEPCZYK
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Norbert Rzepczyk
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych. 3.0 26.06.2023 13:19 NORBERT RZEPCZYK
WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych. 2.0 26.06.2023 12:49 NORBERT RZEPCZYK
WIJHARS w Opolu zorganizował szkolenie dotyczące jakości handlowej mięsa i p przetworów mięsnych. 1.0 26.06.2023 12:37 NORBERT RZEPCZYK

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}