Szkolenie dla kierowników/zastępców kierowników Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych Powiatowych Stacji Sanitarno–Epidemiologicznych województwa świętokrzyskiego
17.04.2023
W dniu 13.04.2023 r. w sali konferencyjnej Wojewódzkiej Stacji Sanitarno–Epidemiologicznej w Kielcach odbyło się szkolenie dla kierowników/zastępców kierowników Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych Powiatowych Stacji Sanitarno–Epidemiologicznych województwa świętokrzyskiego.
Szkolenie otworzył Świętokrzyski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny, Pan Jarosław Ciura.
Zastępca Świętokrzyskiego Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii, lek. wet. Mariusz Gwardjan, w ramach prowadzonej współpracy pomiędzy organami Państwowej Inspekcji Sanitarnej i Inspekcji Weterynaryjnej zaprezentował wykład na temat aktualnej sytuacji w zakresie ASF - afrykańskiego pomoru świń na terenie województwa świętokrzyskiego oraz zmian w regulacjach prawa dotyczących wprowadzania na rynek mięsa wieprzowego.