W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Jak zapobiegać marnowaniu żywności?

28.06.2023

Na białym tle zielony napis "Jak zapobiegać marnowaniu żywności?" Poniżej napisu grafiki produktów żywnościowych.

Był to jeden z tematów Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego "Trzymaj Formę!" do którego na terenie naszego województwa w roku szkolnym 2022/23 przystąpiło ponad 400 szkół.

W ramach realizacji tematu #zerowaste przez WSSE Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Lublinie został ogłoszony konkurs "Smacznie Gotuję - żywności nie marnuję" pod patronatem Kuratora Oświaty w Lublinie oraz nawiązana została współpraca z Fundacją Instytut im. Benedykta Dybowskiego, a jednym z efektów tej współpracy i podpisania Porozumienia miedzy naszymi instytucjami było opracowanie materiałów kampanijnych zachęcających do refleksji nad wyrzucaniem resztek jedzenia do kosza...można je przecież pomysłowo wykorzystać, ale tez nauczyć się dobrze planować przygotowywanie posiłków w swoim gospodarstwie domowym, obojętnie czy gotujemy tylko dla siebie, czy dla całej rodziny.

Materiały

Ulotka Zero Waste
Ulotka​_Zero​_Waste​_poprawiony.pdf 2.68MB
Ulotka Zero Waste strona 1
Ulotka​_Zero​_Waste​_strona​_1​_poprawiony.png 0.99MB
Ulotka Zero Waste strona 2
ulotka​_zero​_waste​_2.png 0.95MB

Zdjęcia (7)

{"register":{"columns":[]}}