Jak zapobiegać marnowaniu żywności?
28.06.2023
Był to jeden z tematów Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego "Trzymaj Formę!" do którego na terenie naszego województwa w roku szkolnym 2022/23 przystąpiło ponad 400 szkół.
W ramach realizacji tematu #zerowaste przez WSSE Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Lublinie został ogłoszony konkurs "Smacznie Gotuję - żywności nie marnuję" pod patronatem Kuratora Oświaty w Lublinie oraz nawiązana została współpraca z Fundacją Instytut im. Benedykta Dybowskiego, a jednym z efektów tej współpracy i podpisania Porozumienia miedzy naszymi instytucjami było opracowanie materiałów kampanijnych zachęcających do refleksji nad wyrzucaniem resztek jedzenia do kosza...można je przecież pomysłowo wykorzystać, ale tez nauczyć się dobrze planować przygotowywanie posiłków w swoim gospodarstwie domowym, obojętnie czy gotujemy tylko dla siebie, czy dla całej rodziny.
Materiały
Ulotka Zero WasteUlotka_Zero_Waste_poprawiony.pdf 2.68MB Ulotka Zero Waste strona 1
Ulotka_Zero_Waste_strona_1_poprawiony.png 0.99MB Ulotka Zero Waste strona 2
ulotka_zero_waste_2.png 0.95MB