Stoisko profilaktyczne podczas Bazarku Smakoszy KOWR OT Szczecin
17.06.2022
W dniu 11 czerwca w Szczecinie podczas sobotniego Bazarku Smakoszy organizowanego w Siedzibie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Szczecinie pracownicy Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologiczna w Szczecinie w ramach stoiska profilaktycznego zorganizowanego z okazji obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności przeprowadzili działania związane z profilaktyką zakażeń przenoszonych drogą pokarmową oraz dystrybucję materiałów edukacyjnych. Każdy wystawców lokalnej żywności otrzymał również broszury dot. 5 kroków do bezpiecznej żywności. Dodatkowo podczas trwania stoiska przeprowadzano pomiary analizy składu masy ciała, ciśnienia tętniczego, spirometrię oraz warsztaty dla dzieci. Przewidzianą atrakcją dla dzieci były warsztaty z prawidłowego szczotkowania zębów oraz konkursy i zagadki z nagrodami.
Łącznie z pomiarów skorzystało łącznie ok. 45 osób.