Usługi
Gastronomia
Lokale gastronomiczne działają w ścisłym reżimie sanitarnym – maks. 50 proc. obłożenia lokalu. Obowiązuje dystans między stolikami (zajęty może być co drugi stolik, odległość między stolikami musi wynosić co najmniej 1,5 m – chyba, że znajduje się między nimi przegroda o wysokości co najmniej 1 m, licząc od powierzchni stolika).
Restauracje hotelowe
Lokale gastronomiczne w restauracjach działają w ścisłym reżimie sanitarnym – maks. 50 proc. obłożenia lokalu. Obowiązuje dystans między stolikami (zajęty może być co drugi stolik, odległość między stolikami musi wynosić co najmniej 1,5 m – chyba, że znajduje się między nimi przegroda o wysokości co najmniej 1 m, licząc od powierzchni stolika).
Salony fryzjerskie i kosmetyczne
Salony fryzjerskie i kosmetyczne są otwarte i mogą działać w ścisłym reżimie sanitarnym.
Hotele
Obowiązuje limit gości – maks. 50 proc. obłożenia hotelu.
Limit nie dotyczy osób w pełni zaszczepionych przeciw COVID-19 oraz zorganizowanych grupy dzieci i młodzieży poniżej 12 r.ż.