W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności i Żywienia

OGŁOSZENIE O NABORZE NA WOLNE STANOWISKO PRACY

DYREKTOR POWIATOWEJ STACJI SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNEJ W  BIAŁOBRZEGACH OGŁASZA NABÓR KANDYDATÓW NA WOLNE STANOWISKO PRACY W POWIATOWEJ STACJI SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNEJ W BIAŁOBRZEGACH

 

  1. Nazwa stanowiska :

młodszy asystent w Sekcji Higieny Żywności i Żywienia
wymiar czasu pracy:  1/1  
umowa na czas określony z możliwością przedłużenia   

                                                                                                                  

  1. Wymagania niezbędne:
  1. wykształcenie wyższe - bezpieczeństwo żywności, technologia żywności
     i żywienia człowieka, biologia, biotechnologia, dietetyka, zdrowie publiczne, promocja zdrowia, pielęgniarstwo, położnictwo, ochrona środowiska lub pokrewne mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 22 marca 2010r. w sprawie kwalifikacji wymaganych na poszczególne stanowiska pracy w stacji sanitarno- epidemiologicznej,
  2. staż pracy minimum 1 rok,
  3. dobra znajomość obsługi komputera (pakiet Microsoft Office: MS Excel, MS Word, Power Point),
  4. umiejętność pracy w zespole i organizacja pracy własnej,
  5. zdolności organizacyjne i interpersonalne, dyspozycyjność, zaangażowanie, otwartość, komunikatywność i odpowiedzialność,
  6. znajomość przepisów z zakresu Inspekcji Sanitarnej, w szczególności ustawy KPA, ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
  7. stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na ww. stanowisko.

 

  1. Wymagania dodatkowe:
  1. prawo jazdy kat. B,
  2. znajomość języka angielskiego.
  1. Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:
  1. Przeprowadzanie kontroli sanitarnych bieżących, akcyjnych, tematycznych, sprawdzających, interwencyjnych, granicznych w związku ze sprawowanym nadzorem nad bezpieczeństwem i jakością zdrowotną żywności oraz warunkami żywienia zbiorowego w zakładach żywności i żywienia oraz sporządzanie dokumentacji z tym związanej.
  2. Prowadzenie i aktualizowanie rejestrów obiektów nadzorowanych oraz baz danych.
  3. Współudział w odbiorach sanitarnych obiektów nowopowstałych.
  4. Pobieranie próbek do badań laboratoryjnych.
  5. Prowadzenie postępowań administracyjno-egzekucyjnych.
  6. Przygotowywanie sprawozdań, raportów, pism, analiz (m.in. zaświadczenia
    i wpisy do rejestru), informacji z działań, planów pracy ramach działalności komórki HŻŻ.
  7. Praca w programach informatycznych bezpieczeństwa żywności.
  8. Prowadzenie działalności informacyjno-edukacyjnej w zakresie higieny bezpieczeństwa żywności, udział w festynach, eventach, realizacji misji Inspekcji Sanitarnej.
  9. Współpraca z pozostałymi komórkami organizacyjnymi PSSE, WSSE
    w  Warszawie, jednostkami zajmującymi się ochroną zdrowia, organami samorządu terytorialnego  w zakresie określonym przez ustawę o PIS.

 

  1. Wymagane dokumenty:
  1. curriculum vitae;
  2. kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie;
  3. kopia dokumentu potwierdzającego posiadane wykształcenie;
  4. kopie dyplomu/świadectwa, dokumentu potwierdzającego posiadanie kwalifikacji zawodowych do wykonywania pracy na określonym stanowisku;
  5. dokument potwierdzający staż pracy (np. świadectwo pracy, zaświadczenie od pracodawcy);
  6. oświadczenie:
  1. o posiadaniu obywatelstwa polskiego;
  2. o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystaniu z pełni praw publicznych;
  3. zgodnie z art. 6 ust. 1 lita Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenie dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), wszyscy kandydaci biorący udział
    w naborze na wolne stanowisko pracy zapoznają się z klauzulą informacyjną- rekrutacja pracownicy i załączają do dokumentów  aplikacyjnych  klauzulę  udzielenia zgody na przetwarzanie danych osobowych.

Klauzula (oświadczenie) dotyczącą wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych
w załączeniu.

 

Wszystkie oświadczenia i inne dokumenty wytworzone przez kandydata muszą być własnoręcznie podpisane.

 

  1. Termin składania  dokumentów:

18.10.2024 r.

 

  1. Miejsce składania dokumentów:

Dokumenty aplikacyjne należy dostarczyć do Sekretariatu Powiatowej Stacji Sanitarno -Epidemiologicznej ul. Krakowska 28, 26-800 Białobrzegi, pokój nr 2, w godzinach 8-14
w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Nabór na stanowisko młodszy asystent w sekcji Higieny Żywności i Żywienia”.

lub na adres: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Białobrzegach, ul. Krakowska 28, 26-800 Białobrzegi, w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Nabór na stanowisko młodszy asystent w sekcji Higieny Żywności i Żywienia”.

Oferty otrzymane po terminie nie będą rozpatrywane.

 

  1. Dodatkowe informacje:

Nie ma możliwości przyjmowania dokumentów aplikacyjnych drogą elektroniczną.

Dokumenty, które wpłyną lub zostaną doręczone do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej  w Białobrzegach po ww. terminie nie będą rozpatrywane. Kandydaci spełniający wymogi formalne zostaną poinformowani o terminie, celem przeprowadzenia dalszego etapu naboru. Informacja o wynikach naboru zostanie zamieszczona na stronie BIP.

Materiały

Ogłoszenie o naborze
Ogłoszenie​_o​_naborze.pdf 0.17MB
Klauzula informacyjna
Klauzula​_informacyjna.pdf 0.09MB
Oświadczenie
Oświadczenie.pdf 0.03MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
04.10.2024 14:52 Martyna Zdroik
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Kamila Jagiełło
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności i Żywienia 3.0 10.10.2024 07:58 Martyna Zdroik
Młodszy Asystent w sekcji Higieny Żywności i Żywienia 2.0 10.10.2024 07:56 Martyna Zdroik
Młodszy Asystent w sekcji Higieny Żywności i Żywienia 1.0 04.10.2024 14:52 Martyna Zdroik

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}