Grillowanie z głową – smaczne i bezpieczne
09.08.2024
Lato w pełni, aktywność na coraz wyższym poziomie, miejsca, które darzymy sentymentem odwiedzone, nowe znajomości zawarte – rzec można nieśmiało, że lipcowe wakacyjne plany zrealizowane. Jednak co najważniejsze, to jeszcze nie koniec!!! Przed nami kolejne wspaniałe dni i wieczory – sierpień, tak jak i lipiec ma wiele do zaoferowania. Wśród tych wszystkich wydarzeń, które jeszcze przed nami, na pewno nie zabraknie spotkań z rodziną i przyjaciółmi, tym razem może nie przy domowym stole, ale na łonie natury – przy ognisku/grillu, oczywiście z odpowiednią oprawą muzyczną. Pamiętajmy jednak, aby ten czas był nie tylko smaczny, ale i bezpieczny. Zatem warto zadbać o kilka szczegółów, które pomogą uczynić nasze potrawy z grilla bezpieczniejszymi, nie pozbawiając nas radości ze wspólnie spędzonego czasu z bliskimi.
Przede wszystkim warto zadać sobie kilka pytań:
czy grillowana żywność może być szkodliwa dla zdrowia?
na grilla: mięso czy kiełbasa?
co z warzywami?
tacki na grilla – aluminium czy to dobry pomysł?
Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziemy na stronie https://ncez.pzh.gov.pl/tag/tacki-do-grilla/ oraz https://www.pzh.gov.pl/czy-grillowana-zywnosc-jest-bezpieczna/