W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Grillowanie z głową – smaczne i bezpieczne

09.08.2024

grill

Lato w pełni, aktywność na coraz wyższym poziomie, miejsca, które darzymy sentymentem odwiedzone, nowe znajomości zawarte – rzec można nieśmiało, że lipcowe wakacyjne plany zrealizowane. Jednak co najważniejsze, to jeszcze nie koniec!!! Przed nami kolejne wspaniałe dni i wieczory – sierpień, tak jak i lipiec ma wiele do zaoferowania. Wśród tych wszystkich wydarzeń, które jeszcze przed nami, na pewno nie zabraknie spotkań z rodziną i przyjaciółmi, tym razem może nie przy domowym stole, ale na łonie natury – przy ognisku/grillu, oczywiście z odpowiednią oprawą muzyczną. Pamiętajmy jednak, aby ten czas był nie tylko smaczny, ale i bezpieczny. Zatem warto zadbać o kilka szczegółów, które pomogą uczynić nasze potrawy z grilla bezpieczniejszymi, nie pozbawiając nas radości ze wspólnie spędzonego czasu z bliskimi.

Przede wszystkim warto zadać sobie kilka pytań: 

czy grillowana żywność może być szkodliwa dla zdrowia? 

na grilla: mięso czy kiełbasa?

co z warzywami? 

tacki na grilla – aluminium czy to dobry pomysł?

Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziemy na stronie https://ncez.pzh.gov.pl/tag/tacki-do-grilla/ oraz https://www.pzh.gov.pl/czy-grillowana-zywnosc-jest-bezpieczna/

{"register":{"columns":[]}}