W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Informacja dla podmiotów zainteresowanych eksportem żywności do Chin - aktualizacja

26.06.2023

Dopuszczono krajowy standard bezpieczeństwa żywności dotyczący maksymalnych limitów pozostałości 112 pestycydów w żywności.

Logo Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Aktualizacja: 


W dniu 4 stycznia 2022 r. Narodowa Komisja Zdrowia Chińskiej Republiki Ludowej (ChRL), Ministerstwo Rolnictwa i Obszarów Wiejskich ChRL oraz Urząd ds. Nadzoru i Zarządzania Rynkiem ChRL wspólnie ogłosiły i wydały Krajową Normę Bezpieczeństwa Żywności określającą maksymalne dozwolone limity pozostałości pestycydów w żywności - GB 2763-2022.

Nowa norma wejdzie w życie w dniu 23 maja 2023 r.

Pełen tekst normy dostępny jest na stronie internetowej China Agricultural Products Quality and Safety oraz w nieoficjalnym, roboczym tłumaczeniu na język angielski na stronie United States Department of Agriculture pod adresem: https://www.fas.usda.gov/data/china-national-food-safety-standard-maximum-residue-limits-112-pesticides-foods-released

{"register":{"columns":[]}}