W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Produkcja pierwotna

Państwowa Inspekcja Sanitarna przypomina, że zgodnie z aktualnie obowiązującym stanem prawnym gospodarstwa działające na rynku spożywczym, tj. podmioty prowadzące sprzedaż bezpośrednią oraz podmioty prowadzące produkcję pierwotną obowiązane są złożyć wniosek o wpis do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej – art. 61 i 63 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132).

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo klikając na poniższy link

 

 

Materiały

Poradnik Pięć kroków do bezpiecznej uprawy
Poradnik​_Pięć​_kroków​_do​_bezpiecznej​_uprawy.pdf 6.48MB
Wytyczne – ograniczenie ryzyka mikrobiologicznego owoce warzywa
WYTYCZNE​_-​_OGRANICZENIE​_RYZYKA​_MIKROBIOLOGICZNEGO​_OWOCE​_WARZYWA.pdf 6.64MB
{"register":{"columns":[]}}