Produkcja pierwotna
Państwowa Inspekcja Sanitarna przypomina, że zgodnie z aktualnie obowiązującym stanem prawnym gospodarstwa działające na rynku spożywczym, tj. podmioty prowadzące sprzedaż bezpośrednią oraz podmioty prowadzące produkcję pierwotną obowiązane są złożyć wniosek o wpis do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej – art. 61 i 63 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132).
Więcej informacji znajdziecie Państwo klikając na poniższy link
Materiały
Poradnik Pięć kroków do bezpiecznej uprawyPoradnik_Pięć_kroków_do_bezpiecznej_uprawy.pdf 6.48MB Wytyczne – ograniczenie ryzyka mikrobiologicznego owoce warzywa
WYTYCZNE_-_OGRANICZENIE_RYZYKA_MIKROBIOLOGICZNEGO_OWOCE_WARZYWA.pdf 6.64MB