W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

KONFERENCJA-WEBINARIUM

29.11.2023

„Szkolenie producentów żywności RHD w zakresie stosowania nowych technologii produkcji, czynników mających wpływ na jakość wyrobu i jego bezpieczeństwo”

Poniedziałek 4 grudnia 2023 r. godz. 10:00 – 14:00
KONFERENCJA JEST BEZPŁATNA
ZGŁOŚ SIĘ JUŻ TERAZ!

Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu, przy wsparciu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy, organizuje 4 grudnia 2023 roku od godz. 10:00 do 14:00, na platformie ClickMeeting, konferencję w formie webinarium pn. „Szkolenie producentów żywności RHD w zakresie stosowania nowych technologii produkcji, czynników mających wpływ na jakość wyrobu i jego bezpieczeństwo”. 

W programie zaplanowaliśmy 5 wykładów, podczas których prelegenci opowiedzą o kwestiach zarówno teoretycznych, jak i praktycznych wdrażania nowych technologii w produkcji żywności, zwłaszcza w zakresie wytwarzania i przechowywania produktów zbożowych i mięsnych.

Konferencja jest skierowana przede wszystkim do producentów i przetwórców żywności , doradców, a także do instytucji mogących udzielać wsparcia w zakresie rozwoju i wdrażania nowych metod produkcji.

Zapisz się na konferencję za pomocą aplikacji EPSU Mobilne. Aplikację pobierzesz bezpłatnie w sklepie Google Play lub App Store lub, logując się na stronie internetowej WODR w Poznaniu poprzez zakładkę w menu Wydarzenia/Szkolenia WODR lub bezpośrednio przez  Link

Jeśli z powodów technicznych nie możesz zapisać się na konferencje za pomocą aplikacji – prześlij wiadomość na adres e-mail: wrow@wodr.poznan.pl. Temat wiadomości: Konferencja – Szkolenie producentów żywności RHD. W treści wpisz Twoje imię, nazwisko, adres zamieszkania oraz powiat. W odpowiedzi otrzymasz link zapraszający na konferencję.

W sprawach związanych z konferencją należy kontaktować się z Działem Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 61 863 04 18.

 


PROGRAM KONFERENCJI:

 

10:00 – 10:05     Powitanie uczestników i otwarcie konferencji

    Jacek Sommerfeld – Dyrektor Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

10:05 – 10:15     Omówienie celu i zakresu webinarium

    dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

10:15 – 10:45     Peklowanie mięsa. Nowe wymagania w zakresie stosowania azotynów

    dr Piotr Szymański – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

10:45 – 11:00     Pytania i dyskusja tematyczna

    Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

11:00 – 11:30     Co zamiast chemii? Rola bakterii środowiskowych w kształtowaniu jakości produktów mięsnych

    dr Piotr Szymański – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

11:30 – 11:45     Pytania i dyskusja tematyczna

    Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

11:45 – 12:00     Przerwa

12:00 – 12:30     Zagrożenia w uprawie roślin zbożowych i w trakcie przechowywania ziarna wywoływane przez infekcje pochodzenia grzybowego

    dr hab. Marcin Bryła, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

12:30 – 12:45     Pytania i dyskusja tematyczna

    Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

12:45 – 13:15     Jak oceniać ziarno aby uzyskać dobrą mąkę?

    dr Anna Szafrańska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

13:15 – 13:30     Pytania i dyskusja tematyczna

    Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

13:30 – 14:00     Podsumowanie i zakończenie konferencji

    Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

    dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

{"register":{"columns":[]}}