W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

 


Zadania Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia:

  • nadzór sanitarny nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności,
  • nadzór sanitarny nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i obrotu przedmiotów użytku, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, kosmetykami oraz innymi wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi,
  • nadzór sanitarny w zakresie prawidłowego żywienia w zakładach żywienia zbiorowego,
  • udział w opiniowaniu dokumentacji projektowej zakładów żywnościowo-żywieniowych,
  • opracowywanie ognisk zatruć pokarmowych,
  • załatwianie skarg, wniosków, interwencji w zakresie swojego działania,
  • szerzenie oświaty zdrowotnej w zakresie problematyki higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku,
  • pobór prób żywnościowych i przedmiotów użytku do badania,
  • włączanie w całokształt pracy zagadnień z dziedziny obronności kraju i zwalczania klęsk żywiołowych,
  • opracowywanie rocznych planów pracy i sporządzanie obowiązujących sprawozdań.

 

Dane teleadresowe:

Osoba prowadząca: Joanna Sumlińska
Pokój nr 11
e-mail: psse.jawor@
sanepid.gov.pl

 
{"register":{"columns":[]}}