W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności

02.06.2021

7 czerwca br. przypada Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności.

Na zdjęciu znajduje się żywność, m.in.: warzywa, owoce, pieczywo, mięso, orzechy a także przyprawy.

W ramach obchodów poniżej załączamy infografiki dotyczące bezpiecznej żywności.

Bezpieczna żywność w 5 krokach:

  1. Zachowaj czystość.
  2. Oddziel produkty surowe od gotowanych.
  3. Gotuj dokładnie.
  4. Przechowuj żywność w bezpiecznych temperaturach.
  5. Używaj bezpiecznej wody i produktów.

 

Zachęcamy do zapoznania się oraz rozpowszechniania materiałów informacyjnych znajdujących się poniżej.

Materiały

ŚDBŻ21 - Bezpieczna żywność w 5 krokach
ŚDBŻ21.jpg 0.27MB
ŚDBŻ - ulotka nr 1
ŚDBŻ​_-​_ulotka​_nr​_1.png 0.46MB
ŚDBŻ - ulotka nr 2
ŚDBŻ​_-​_ulotka​_nr​_2.png 0.47MB
{"register":{"columns":[]}}