Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności
02.06.2021
7 czerwca br. przypada Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności.
W ramach obchodów poniżej załączamy infografiki dotyczące bezpiecznej żywności.
Bezpieczna żywność w 5 krokach:
- Zachowaj czystość.
- Oddziel produkty surowe od gotowanych.
- Gotuj dokładnie.
- Przechowuj żywność w bezpiecznych temperaturach.
- Używaj bezpiecznej wody i produktów.
Zachęcamy do zapoznania się oraz rozpowszechniania materiałów informacyjnych znajdujących się poniżej.
Materiały
ŚDBŻ21 - Bezpieczna żywność w 5 krokachŚDBŻ21.jpg 0.27MB ŚDBŻ - ulotka nr 1
ŚDBŻ_-_ulotka_nr_1.png 0.46MB ŚDBŻ - ulotka nr 2
ŚDBŻ_-_ulotka_nr_2.png 0.47MB