Zadania Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
Zadania:
Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad obiektami żywności, żywienia i przedmiotów użytku oraz sporządzanie ocen stanu sanitarnego obiektów:
- produkcji żywności,
- obrotu żywnością,
- żywienia zbiorowego otwartego,
- żywienia zbiorowego zamkniętego,
- środkami transportu żywności oraz handlu obwoźnego,
- obrotu przedmiotami użytku,
- pobieranie próbek żywności i próbek sanitarnych,
- rozpatrywanie skarg oraz interwencji,
- realizacja prac problemowych i badań z zakresu żywności i żywienia (własnych oraz zleconych)
- nadzór sanitarny nad obiektami zlokalizowanymi na trasach turystycznych
- ocena stanu sanitarno - igienicznego pionu żywienia w szpitalach, obiektach oświaty i wychowania oraz ocena jakości żywienia w tych obiektach
Informacje o publikacji dokumentu
- Pierwsza publikacja:
- 11.10.2021 09:13 Krzysztof Milian
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Anna Burszowska
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
Zadania Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 2.0 | 29.01.2024 14:12 Paulina Bochm |
Zadania i dodatkowa działalność Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 1.0 | 11.10.2021 09:13 Krzysztof Milian |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP