W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zadania Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Zadania:

Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad obiektami żywności, żywienia i przedmiotów użytku oraz sporządzanie ocen stanu sanitarnego obiektów:

  •  produkcji żywności,
  •  obrotu żywnością,
  •  żywienia zbiorowego otwartego,
  •  żywienia zbiorowego zamkniętego,
  •  środkami transportu żywności oraz handlu obwoźnego,
  •  obrotu przedmiotami użytku,
  •  pobieranie próbek żywności i próbek sanitarnych,
  •  rozpatrywanie skarg oraz interwencji,
  •  realizacja prac problemowych i badań z zakresu żywności i żywienia (własnych oraz zleconych)
  •  nadzór sanitarny nad obiektami zlokalizowanymi na trasach turystycznych
  •  ocena stanu sanitarno - igienicznego pionu żywienia w szpitalach, obiektach oświaty i  wychowania oraz ocena jakości żywienia w tych obiektach
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
11.10.2021 09:13 Krzysztof Milian
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Anna Burszowska
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Zadania Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 2.0 29.01.2024 14:12 Paulina Bochm
Zadania i dodatkowa działalność Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 1.0 11.10.2021 09:13 Krzysztof Milian

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}