XII edycja Konkursu ,,Trzymaj Formę!”
Ruszyła rejestracja szkół do XII edycji Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia ,,Trzymaj Formę!”.
Konkurs ma na celu pogłębienie wiedzy uczniów na temat prawidłowego odżywiania
i zdrowego stylu życia. Uczniowie mają też okazję doskonalenia umiejętności korzystania z informacji zamieszczonych na opakowaniach produktów spożywczych.
Adresowany jest do uczniów klas VI-VIII szkół podstawowych zainteresowanych tematyką prawidłowego żywienia oraz rolą zbilansowanej diety i aktywności fizycznej na zdrowie. Uczestniczyć w nim mogą również placówki, które nie realizują programu ,,Trzymaj Formę!”.
Konkurs jest trzyetapowy – etap I (na poziomie szkolnym) oraz II etap (na poziomie powiatowym) są przeprowadzane w formie elektronicznej. Pierwszy etap konkursu organizowany jest w terminie wybranym przez szkołę między 15.01.-16.02.2023 r.
Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest zgłoszenie placówki oraz uczniów do 22 grudnia na stronie. By dokonać rejestracji do konkursu należy w pierwszej kolejności za pośrednictwem formularza rejestracyjnego dokonać zgłoszenia szkoły.
W poprzedniej edycji konkursu do finału, który odbył się 14 czerwca 2023 r. na Stadionie Narodowym w Warszawie zakwalifikowało się 19 uczniów wyłonionych spośród ponad 6 tysięcy uczestników zgłoszonych przez 785 szkół.
Zgłoszenia szkoły dokonuje się za pośrednictwem formularza dostępnego pod linkiem: https://konkurs.trzymajforme.pl/register/
Po rejestracji szkoły należy dokonać zgłoszenia uczniów za pomocą założonego konta online w zakładce ,,Moje konto”. Procedura zgłoszenia szkoły i uczniów dostępna jest w regulaminie oraz w załączniku nr 5 - funkcjonalność Internetowego Systemu Konkursowego.
Szkoły, które mają już konto w systemie proszone są o zalogowanie w celu zgłoszenia uczniów do udziału w konkursie: https://www.trzymajforme.pl/index/login.php
Materiały
Instrukcja rejestracji do konkursu - Funkcjonalność Internetowego Systemu KonkursowegoInstrukcja_rejestracji_do_konkursu_-_Funkcjonalność_Internetowego_Systemu_Konkursowego.pdf 0.29MB