W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

KOMUNIKAT Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Pajęcznie z dnia 21.10.2024r. skierowany do konsumentów wody z wodociągu zakładowego „ALMAR” zaopatrującego w wodę Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw „ALMAR” Sp. z o.o. Zalesiaki 57, 98-355 Działoszyn

21.10.2024

Komunikat zielony przydatność wody do spożycia przez ludzi

 KOMUNIKAT Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Pajęcznie z dnia 21.10.2024r. skierowany do konsumentów wody z wodociągu zakładowego „ALMAR” zaopatrującego w wodę Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw „ALMAR” Sp. z o.o. Zalesiaki 57, 98-355 Działoszyn

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Pajęcznie informuje, że w próbkach wody pobranych do badania w ramach kontroli wewnętrznej z sieci wodociągu zakładowego „ALMAR”, zaopatrującego w wodę Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw „ALMAR” Sp. z o.o. Zalesiaki 57, 98-355 Działoszyn w powiecie pajęczańskim

nie stwierdzono przekroczenia parametrów mikrobiologicznych i fizykochemicznych.

Badana woda w zakresie wykonanych oznaczeń odpowiada wymaganiom określonym w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 7 grudnia 2017r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz.U. z 2017r. poz. 2294).

 

W związku z powyższym wodę oceniono jako przydatną do spożycia


Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Pajęcznie odwołuje komunikat wydany w dniu 18.09.2024r. w sprawie zanieczyszczenia mikrobiologicznego wody w wodociągu zakładowym ALMAR w Zalesiakach.

 

 

Materiały

KOMUNIKAT Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Pajęcznie z dnia 21.10.2024r. skierowany do konsumentów wody z wodociągu zakładowego „ALMAR” zaopatrującego w wodę Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw „ALMAR” Sp. z o.o. Zalesiaki 57, 98-355 Działoszyn
Komunikat​_PPIS​_w​_Pajęcznie​_z​_dnia​_21102024r.pdf 0.28MB
{"register":{"columns":[]}}