Komunikaty i ostrzeżenia
-
12.11.2024Stwierdzenie przekroczenia dopuszczalnego poziomu ochratoksyny A w partii mąki żytniej typ 720
-
07.11.2024Stwierdzenie przekroczenia dopuszczalnego poziomu ochratoksyny A w partii mąki żytniej razowej typ 2000
-
04.11.2024Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z przyboru kuchennego do kontaktu z żywnością
-
30.10.2024Migracja 2,4-Toluenodiaminy z maty odświeżającej do lodówki
-
28.10.2024Obecność soi w lodach, których oznakowanie nie wskazuje na obecność tego składnika alergennego
-
28.10.2024Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z przyborów kuchennych do kontaktu z żywnością
-
25.10.2024Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z przyborów kuchennych do kontaktu z żywnością
-
18.10.2024Wykrycie glutenu w bezglutenowych płatkach owsianych
-
15.10.2024Stwierdzenie przekroczenia dopuszczalnego poziomu ochratoksyny A w kilku partiach mąki żytniej typ 720 chlebowej
-
25.09.2024Wykrycie obecności bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach