W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Tytuł/stanowisko: Młodszy asystent sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku

Powiatowa Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Rudzie Śląskiej ul. Dąbrowskiego 9, 41-710 Ruda Śląska poszukuje kandydata na: Stanowisko młodszego asystenta sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku

Wykształcenie: Wyższe (licencjat, inżynier)
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę na czas określony
Termin składania aplikacji upłynął: 02-08-2024

Informacje o ofercie

Liczba lub wymiar etatu: 1 
Miejsce wykonywania pracy: Ruda Śląska, od poniedziałku do piątku w wymiarze dziennym 7h 35 minut.

 

Zakres obowiązków

- przeprowadzanie kontroli sanitarnych obiektów zgodnie z zatwierdzonym harmonogramem kontroli,

- przeprowadzanie kontroli doraźnych (tematycznych, interwencyjnych, sprawdzających, i granicznych),

- pobieranie próbek żywności, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością oraz realizacja planu pobierania próbek do badań laboratoryjnych, w ramach Urzędowej Kontroli Żywności i Monitoringu, zgodnie z rocznym planem poboru próbek,

- przygotowywanie projektów pism, decyzji oraz innych dokumentów wynikających z prowadzenia postepowania administracyjnego zgodnie z Kodeksem Postepowania Administracyjnego dotyczącego nadzorowanych obiektów,

- wykonywanie czynności związanych z funkcjonowaniem systemu RASFF,

- prowadzenie bieżącej archiwizacji dokumentów,

- współpraca z innymi instytucjami,

- obsługa systemów informatycznych (m.in.: EZD, SEPIS).

Miejsce wykonywania pracy

Województwo: śląskie
Ruda Śląska

Wymagania

Wymagania niezbędne:

- wykształcenie wyższe o kierunku: technologia żywności, biotechnologia, dietetyka, biologia, chemia lub kierunki pokrewne mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej,

 

Wymagania pożądane:

- znajomość przepisów z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz kodeksu postępowania administracyjnego,

- bardzo dobra znajomość systemu HACCP,

- bardzo dobra obsługa pakietu MS Office,

- odporność na stres,

- umiejętność pracy w zespole, umiejętność samodzielnego rozwiązywania problemów,

- komunikatywność i terminowość,


- posiadanie stopnia niepełnosprawności będzie dodatkowym atutem.

Wymagane dokumenty

- CV i list motywacyjny,

- odpis dyplomu oraz inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje,

- oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych,

- dokumenty potwierdzające doświadczenie zawodowe,

- w przypadku posiadania stopnia niepełnosprawności należy dołączyć orzeczenie.

Kandydat powinien dołączyć zgodę na przetwarzanie danych osobowych o następującej treści: „Wyrażam dobrowolną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną w Rudzie Śląskiej przy ul. Dąbrowskiego 9, zawartych w CV na potrzeby procesu rekrutacji”.

Wymagane dokumenty prosimy składać w terminie do 02 sierpnia (piątek) 2024r. za pośrednictwem operatora pocztowego, środków komunikacji elektronicznej lub osobiście w Sekretariacie na adres: Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Rudzie Śląskiej, ul. Dąbrowskiego 9, 41-710 Ruda Śląska.

Dane kontaktowe i miejsce składania dokumentów

Materiały

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych w procesie rekrutacji
Klauzula​_informacyjna​_dot​_przetwarzania​_danych​_osobowych​_w​_procesie​_rekrutacji.pdf 0.12MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
23.07.2024 12:56 Roland Hiller
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Katarzyna Opalińska-Klimas
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Młodszy asystent sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku 2.0 25.07.2024 11:01 Roland Hiller
Młodszy asystent sekcji higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku 1.0 23.07.2024 12:56 Roland Hiller

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}