W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego

18.06.2021

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Sochaczewie informuje, iż opublikowany został poradnik pt. „Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego” – opracowany przez Biuro Regionalne WHO dla Europy we współpracy z Głównym Inspektoratem Sanitarnym.

Podręcznik opisuje kluczowe praktyki ograniczania ryzyka związanego ze skażeniem mikrobiologicznym świeżych owoców i warzyw podczas uprawy, zbioru i składowania. W związku z rozpoczętym sezonem upraw, proszę o zapoznanie się z niniejszym poradnikiem, w szczególności przez podmioty produkcji pierwotnej, dostaw bezpośrednich i rolniczego handlu detalicznego.

Materiały

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego
Pięć​_kroków​_do​_bezpieczniejszejuprawy​_owoców​_i​_warzywpromocja​_zdrowia​_poprzez​_zmniejszenie​_ryzyka​_skażenia​_mikrobiologicznego.pdf 6.48MB
{"register":{"columns":[]}}