Webinarium "Wybieraj Bezpieczną Żywność"
08.11.2022
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Szydłowcu w ramach kampanii #EUChooseSafeFood serdecznie zaprasza Państwa do udziału w webinarium „Wybieraj bezpieczną żywność” w dniu 14.11.2022r. godz. 17.00
Udział w spotkaniu będzie możliwy bezpośrednio przez przeglądarkę internetową, bez konieczności zakładania konta na platformie TEAMS.
DZIĘKI WEBINARIUM DOWIESZ SIĘ m.in.:
- CO TO SĄ SUBSTANCJE DODATKOWE W ŻYWNOŚCI?
- ALERGENY – CZYM SĄ I GDZIE WYSTĘPUJĄ?
- 5 KROKÓW DO BEZPIECZNEJ ŻYWNOŚCI
- JAKIE SKUTKI MOŻE PRZYNIEŚĆ NIEPRZESTRZEGANIE HIGIENY ŻYWNOŚCI?
PROGRAM WEBINARIUM:
17.00-17.05 Rozpoczęcie webinarium
17.05-17.15 Misja EFSA - dr Katarzyna Floryanowicz-Czekalska, Kierownik Punktu Koordynacyjnego EFSA w Głównym Inspektoracie Sanitarnym,
17.15-17.35 Higiena Żywności – dr Elżbieta Maćkiw Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy,
17.35-17.55 Jak czytać etykiety produktów żywnościowych? – informacje dotyczące żywności i alergenów – Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Głównym Inspektoracie Sanitarnym
17.55-18.00 Zakończenie webinarium
Spotkanie w aplikacji Microsoft Teams
Dołącz na komputerze lub w aplikacji dla urządzeń przenośnych
Kliknij tutaj, aby dołączyć do spotkania
Poniżej link
Materiały
zaproszeniezaproszenie_na_webinarium.pdf 1.20MB