W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Woda do spożycia

Zadania związane z nadzorem nad zaopatrzeniem w wodę do spożycia:

  • Nadzór nad stanem higieniczno-sanitarnym oraz technicznym obiektów i urządzeń służących do zaopatrzenia w wodę;
  • Monitoring jakości wody przeznaczonej do spożycia dostarczanej z sieci wodociągu warszawskiego oraz z tzw. studni oligoceńskich (ustalanie punktów monitoringowych, gromadzenie, analiza, ocena i raportowanie danych monitoringowych);
  • Prowadzenie postępowań administracyjnych egzekwujących poprawę jakości wody;
  • Sporządzanie ocen higienicznych materiałów i wyrobów stosowanych do uzdatniania wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi;
  • Sporządzanie ocen higienicznych materiałów i wyrobów wykorzystanych do budowy sieci wodociągowych;
  • Sporządzanie ocen jakości wody przeznaczonej do spożycia, informowanie organów samorządowych oraz ludności o jakości wody w nadzorowanych urządzeniach wodociągowych.
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
04.10.2024 13:03 Renata Modzelewska
Pierwsza publikacja:
29.12.2020 11:35 Ewelina Zakrzewska
{"register":{"columns":[]}}