Przedłużenie terminu składania ofert przez ekspertów na ocenę kwalifikacji "Dobieranie i podawanie wina" oraz "Przygotowywanie i serwowanie herbaty i naparów
16.03.2023
Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje o przedłużeniu terminu zaproszenia do składania ofert na dokonanie oceny i porównanie efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji:
- „Dobieranie i podawanie wina”
- „Przygotowywanie i serwowanie herbat i naparów”
z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) pierwszego i drugiego stopnia.
Celem przedmiotu zamówienia jest sporządzenie rekomendacji dot. przypisania poziomu PRK do kwalifikacji, stosownie do zasad określonych w ustawie z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2020 r., poz. 226), zwanej dalej „ustawą”.
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem oferty jest wykonanie porównania wymaganych efektów uczenia się dla kwalifikacji: „Dobieranie i podawanie wina”, „Przygotowywanie i serwowanie herbat i naparów”, (dalej również jako “kwalifikacje”),
z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji pierwszego i drugiego stopnia oraz przygotowanie rekomendacji - zgodnie z art. 21 ust. 2 i 3 ustawy. Zadanie realizowane będzie w ramach prac zespołu ekspertów, o którym mowa w art. 21 ust. 2 i 3 ustawy oraz w oparciu o przepisy: rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. z 2016 r. poz. 1321) oraz rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie Sektorowej Ramy Kwalifikacji w sektorze turystyka (DZ. U. z 2017 r. poz. 1155).
Termin wykonania zamówienia
Zamówienie zostanie zrealizowane w terminie 21 dni od dnia zawarcia umowy.
Nowy termin i sposób składania ofert
Ofertę można złożyć w nieprzekraczalnym terminie do dnia 10.04.2023 r. drogą elektroniczną na adres
e-mail: dt@msit.gov.pl
Osobą uprawnioną przez Zamawiającego do porozumiewania się z Wykonawcami jest Emilia Kosowska,
tel. 22 4969 324, e-mail: emilia.kosowska@msit.gov.pl oraz Iwona Szałkowska, tel. 22 4969 325,
e-mail: iwona.szalkowska@msit.gov.pl
Kryteria oceny ofert
W trakcie oceny ofert pod uwagę brane będą następujące czynniki:
1. Doświadczenie ekspertów zapewniające jakość wykonania opinii (na podstawie wypełnionych Formularzy ofertowych stanowiących odpowiednio załączniki 3 i 4).
2. Koszt brutto wykonania pracy przez jednego eksperta.
3. Wiedza ekspertów na temat opisu kwalifikacji oraz sposobu opisywania efektów uczenia się
Sposób realizacji zamówienia
Procedura porównania efektów uczenia dla danej kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji określona jest w § 10 i 11 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji:
- zespół ekspertów dokonuje analizy stopnia złożoności i zaawansowania poszczególnych efektów uczenia się w zestawach, które odnosi do najlepiej odpowiadających składników opisu poziomów PRK 1–8 drugiego stopnia typowych dla kwalifikacji o charakterze zawodowym, jak również sektorowej ramy kwalifikacji (jeżeli odpowiednia rama została włączona do ZSK),
- dokonując analizy zespół ekspertów uwzględnia informacje zawarte we wniosku o włączenie kwalifikacji do ZSK,
- w razie wątpliwości dotyczących rekomendowanego przypisania poziomu PRK do danej kwalifikacji, zespół ekspertów podejmuje rozstrzygnięcie w oparciu o wyodrębnione zestawy efektów uczenia się lub poszczególne efekty uczenia się w zestawach, uznane przez zespół ekspertów za najistotniejsze dla właściwej realizacji działań lub zadań, które potrafi wykonywać osoba posiadająca daną kwalifikację,
- eksperci powołani do zespołu ekspertów niezależnie od siebie dokonują analizy, a jej wyniki wraz
z propozycją przypisania poziomu PRK do danej kwalifikacji umieszczają w tabeli zgodności, która zawiera opisy poszczególnych efektów uczenia się w zestawach, sporządzone poprzez odniesienie
do najlepiej odpowiadających składników opisu poziomów PRK, - po dokonaniu analizy zespół ekspertów na spotkaniu, które może odbywać się także w formie zdalnej:
- sporządza projekt rekomendacji dotyczącej przypisania poziomu PRK do kwalifikacji oraz omawia stanowiska ekspertów odmienne od projektu rekomendacji,
- przyjmuje rekomendację dotyczącą przypisania poziomu PRK do danej kwalifikacji zwykłą większością głosów w obecności wszystkich ekspertów powołanych do zespołu ekspertów.
Informacje dodatkowe
1. Niniejsze zaproszenie do składanie ofert nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, nie jest aukcją ani przetargiem w rozumieniu art. 701 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych. Ministerstwo zastrzega sobie prawo do zamknięcia postępowania bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.
2. Z Wykonawcami, którzy złożą oferty mogą być prowadzone negocjacje w celu ustalenia szczegółowych warunków realizacji zamówienia oraz ceny zamówienia.
3. Zastrzega się, że niniejsze ogłoszenie, a także określone w nim warunki mogą być zmienione lub odwołane przez Zamawiającego.
4. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie informacji zawartych
w przesłanym formularzu ofertowym oraz załącznikach. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert.
5. Zamawiający informuje, że fakt przesłania ofert cenowych będących odpowiedzią na zaproszenie do składania ofert nie zobowiązuje Zamawiającego do zawarcia z jednym z Oferentów umowy, nawet, jeśli jego oferta okaże się najkorzystniejsza.
W załączeniu:
1. Klauzula informacyjna,
2. Formularz ofertowy (Załączniki 3a i 3b),
3. Wykaz poświadczający spełnienie warunków udziału w postępowaniu (Załączniki 4a i 4b),
4. Wnioski o włączenie do ZSK kwalifikacji: „Przygotowywanie i serwowanie herbat i naparów”, „Dobieranie i podawanie wina”.
Materiały
3a-_formularz_ofertowy_I_-_dobieranie_i_podawanie_wina3a-_formularz_ofertowy_I_-_dobieranie_i_podawanie_wina.docx 0.02MB 3b_-formularz_podmiotowy_I_-_dobieranie_i_podawanie_wina
3b_-formularz_podmiotowy_I_-_dobieranie_i_podawanie_wina.docx 0.02MB 4a_-_doświadczenie_osoba_fizyczna_I_-_dobieranie_i_podawanie_wina
4a_-_doświadczenie_osoba_fizyczna_I_-_dobieranie_i_podawanie_wina.docx 0.03MB 4b_-_doświadczenie__I_-_dobieranie_i_podawanie_wina
4b_-_doświadczenie__I_-_dobieranie_i_podawanie_wina.docx 0.03MB formularz_dobieranie_i_podawanie_wina
formularz_dobieranie_i_podawanie_wina.pdf 0.06MB RODO
RODO.docx 0.02MB 3a_formularz_ofertowy_I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów
3a_formularz_ofertowy_I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów.docx 0.02MB 3b_-formularz_podmiotowy_I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów
3b_-formularz_podmiotowy_I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów.docx 0.02MB 4a_-_doświadczenie_osoba_fizyczna_I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów
4a_-_doświadczenie_osoba_fizyczna_I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów.docx 0.03MB 4b_-_doświadczenie__I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów
4b_-_doświadczenie__I_-_przygotowywanie_i_serwowanie_herbat_i_naparów.docx 0.03MB formularz_przygotowywanie_i_serwowanie_herbaty_i_naparów
formularz_przygotowywanie_i_serwowanie_herbaty_i_naparów.pdf 0.06MB
- Pierwsza publikacja:
- 17.03.2023 11:58 Mateusz Ulański
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Emilia Kosowska
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
Przedłużenie terminu składania ofert przez ekspertów na ocenę kwalifikacji "Dobieranie i podawanie wina" oraz "Przygotowywanie i serwowanie herbaty i naparów | 1.0 | 17.03.2023 11:58 Mateusz Ulański |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP