W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Przedłużenie terminu składania ofert przez ekspertów na ocenę kwalifikacji "Dobieranie i podawanie wina" oraz "Przygotowywanie i serwowanie herbaty i naparów

16.03.2023

Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje o przedłużeniu terminu zaproszenia do składania ofert na dokonanie oceny i porównanie efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji:

- „Dobieranie i podawanie wina”

- „Przygotowywanie i serwowanie herbat i naparów”

z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) pierwszego i drugiego stopnia.

Celem przedmiotu zamówienia jest sporządzenie rekomendacji dot. przypisania poziomu PRK do kwalifikacji, stosownie do zasad określonych w ustawie z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2020 r., poz. 226), zwanej dalej „ustawą”.

 

Przedmiot zamówienia

 

Przedmiotem oferty jest wykonanie porównania wymaganych efektów uczenia się dla kwalifikacji: „Dobieranie i podawanie wina”, „Przygotowywanie i serwowanie herbat i naparów”, (dalej również jako “kwalifikacje”),
z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji pierwszego i drugiego stopnia oraz przygotowanie rekomendacji - zgodnie z art. 21 ust. 2 i 3 ustawy. Zadanie realizowane będzie w ramach prac zespołu ekspertów, o którym mowa w art. 21 ust. 2 i 3 ustawy oraz w oparciu o przepisy: rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 sierpnia 2016 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (Dz. U. z 2016 r. poz. 1321)
 oraz rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie Sektorowej Ramy Kwalifikacji w sektorze turystyka (DZ. U. z 2017 r. poz. 1155).

 

Termin wykonania zamówienia

 

Zamówienie zostanie zrealizowane w terminie 21 dni od dnia zawarcia umowy.

 

Nowy termin i sposób składania ofert

 

Ofertę można złożyć w nieprzekraczalnym terminie do dnia 10.04.2023 r. drogą elektroniczną na adres
e-mail:
dt@msit.gov.pl

 

Osobą uprawnioną przez Zamawiającego do porozumiewania się z Wykonawcami jest Emilia Kosowska,
tel. 22 4969 324, e-mail:
emilia.kosowska@msit.gov.pl oraz Iwona Szałkowska, tel. 22 4969 325,
e-mail:
iwona.szalkowska@msit.gov.pl

Nie będą podlegały ocenie oferty, które nie odpowiadają wymogom niniejszego dokumentu, w szczególności:   oferty, które zawierają błędy w obliczeniu ceny (z zastrzeżeniem oczywistych omyłek), oferty złożone po wyznaczonym terminie lub w niewłaściwej formie, oferty, których treść nie odpowiada treści niniejszego dokumentu, oferty Wykonawców, którzy nie wykazali spełniania warunków udziału w postępowaniu, czy też oferty nieważne na podstawie odrębnych przepisów. Ofertę niepodlegającą ocenie uznaje się za odrzuconą.

 

Kryteria oceny ofert

 

W trakcie oceny ofert pod uwagę brane będą następujące czynniki:

1. Doświadczenie ekspertów zapewniające jakość wykonania opinii (na podstawie wypełnionych Formularzy ofertowych stanowiących odpowiednio załączniki 3 i 4).

2. Koszt brutto wykonania pracy przez jednego eksperta.

3. Wiedza ekspertów na temat opisu kwalifikacji oraz sposobu opisywania efektów uczenia się

 

Sposób realizacji zamówienia

Procedura porównania efektów uczenia dla danej kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji określona jest w § 10 i 11 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej w sprawie warunków, jakie muszą spełniać eksperci powoływani do zespołu ekspertów, trybu powoływania ekspertów oraz procedury porównywania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji:

 

 

  • sporządza projekt rekomendacji dotyczącej przypisania poziomu PRK do kwalifikacji oraz omawia stanowiska ekspertów odmienne od projektu rekomendacji,
  • przyjmuje rekomendację dotyczącą przypisania poziomu PRK do danej kwalifikacji zwykłą większością głosów w obecności wszystkich ekspertów powołanych do zespołu ekspertów.

 

Informacje dodatkowe

1. Niniejsze zaproszenie do składanie ofert nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, nie jest aukcją ani przetargiem w rozumieniu art. 701 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych. Ministerstwo zastrzega sobie prawo do zamknięcia postępowania bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.

2. Z Wykonawcami, którzy złożą oferty mogą być prowadzone negocjacje w celu ustalenia szczegółowych warunków realizacji zamówienia oraz ceny zamówienia.

3. Zastrzega się, że niniejsze ogłoszenie, a także określone w nim warunki mogą być zmienione lub odwołane przez Zamawiającego.

4. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie informacji zawartych
w przesłanym formularzu ofertowym oraz załącznikach. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert.

5. Zamawiający informuje, że fakt przesłania ofert cenowych będących odpowiedzią na zaproszenie do składania ofert nie zobowiązuje Zamawiającego do zawarcia z jednym z Oferentów umowy, nawet, jeśli jego oferta okaże się najkorzystniejsza.

 

 

 

W załączeniu:

1. Klauzula informacyjna,

2. Formularz ofertowy (Załączniki 3a i 3b),

3. Wykaz poświadczający spełnienie warunków udziału w postępowaniu (Załączniki 4a i 4b),

4. Wnioski o włączenie do ZSK kwalifikacji: „Przygotowywanie i serwowanie herbat i naparów”, „Dobieranie i podawanie wina”.

Materiały

3a-​_formularz​_ofertowy​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina
3a-​_formularz​_ofertowy​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina.docx 0.02MB
3b​_-formularz​_podmiotowy​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina
3b​_-formularz​_podmiotowy​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina.docx 0.02MB
4a​_-​_doświadczenie​_osoba​_fizyczna​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina
4a​_-​_doświadczenie​_osoba​_fizyczna​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina.docx 0.03MB
4b​_-​_doświadczenie​_​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina
4b​_-​_doświadczenie​_​_I​_-​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina.docx 0.03MB
formularz​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina
formularz​_dobieranie​_i​_podawanie​_wina.pdf 0.06MB
RODO
RODO.docx 0.02MB
3a​_formularz​_ofertowy​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów
3a​_formularz​_ofertowy​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów.docx 0.02MB
3b​_-formularz​_podmiotowy​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów
3b​_-formularz​_podmiotowy​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów.docx 0.02MB
4a​_-​_doświadczenie​_osoba​_fizyczna​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów
4a​_-​_doświadczenie​_osoba​_fizyczna​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów.docx 0.03MB
4b​_-​_doświadczenie​_​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów
4b​_-​_doświadczenie​_​_I​_-​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbat​_i​_naparów.docx 0.03MB
formularz​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbaty​_i​_naparów
formularz​_przygotowywanie​_i​_serwowanie​_herbaty​_i​_naparów.pdf 0.06MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
17.03.2023 11:58 Mateusz Ulański
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Emilia Kosowska
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Przedłużenie terminu składania ofert przez ekspertów na ocenę kwalifikacji "Dobieranie i podawanie wina" oraz "Przygotowywanie i serwowanie herbaty i naparów 1.0 17.03.2023 11:58 Mateusz Ulański

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}