W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Konferencja „Innowacje w chowie i hodowli bydła mięsnego w Polsce i na świecie”"

25.08.2021

Wojewoda Lubuski uczestniczy w specjalistycznej konferencji dotyczącej hodowli bydła mięsnego, którą w Kalsku zorganizował Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego.

Wojewoda siedzi na krześle,w pierwszym rzędzie przed słuchaczami konferencji

W Kalsku już po raz czwarty odbywa się specjalistyczna konferencja „Innowacje w chowie i hodowli bydła mięsnego w Polsce i na świecie”. Wydarzenie to jest okazją do wymiany wiedzy i doświadczeń w tym zakresie.

- Serdecznie dziękuję, za organizację kolejnej, ważnej z punktu widzenia hodowców konferencji. Wyrażam wielki szacunek wszystkim, którzy pracują w różnych obszarach rolnictwa. Jesteśmy w  czasie dziękczynienia za plony i myślę, że dla nikogo nie jest tajemnicą fakt, że na naszych stołach nie brakuje chleba właśnie dzięki pracy rolników. Korzystając z okazji dziękuję za dobre kontakty z przedstawicielami środowiska rolniczego i za dobre, choć czasem trudne rozmowy - powiedział w czasie konferencji wojewoda Władysław Dajczak.  

W trakcie dwudniowej konferencji odbędą wykłady oraz panel dyskusyjny. Uczestnicy będą mogli m.in. wysłuchać wykładu prof. Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu Andrzeja Zachwiei „Bydło mięsne w Polsce i co dalej” oraz  wykładu „Produkcja i spożycie wołowiny kulinarnej w Polsce” poprowadzonego przez Janusza Piotrowskiego dyrektora Biura Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego.

Zdjęcia (3)

{"register":{"columns":[]}}