W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kuchnia polska: Tradycje i smaki

20.08.2022

2

W ramach gastronomicznej promocji polskich smaków oraz w związku z wizytą w stanie Nueva Esparta szefowej kuchni Vanessy Baron, ekspertki w dziedzinie kuchni europejskiej i neotropikalnej, z którą Ambasada RP zredagowała książkę "Kuchnia polska: tradycje i smaki", w Restauracji Amaranto zaproponowano specjalne menu z polskimi smakami i wenezuelskim akcentem. Książka została również zaprezentowana po raz pierwszy w państwie, a niektóre egzemplarze zostały rozdane gościom w celu promocji polskich tradycji, smaków i przepisów.
Goście mogli spróbować takie dania jak Rollmopsy, Zapiekanka, Placki, Carpaccio z buraka, Barszcz, Makowiec i Pączek. Wszystkie były częścią tego specjalnego menu, a niektóre z nich będą nadal serwowane w restauracji. 
W spotkaniu uczestniczyli członkowie Polonii w państwie, władze miejskie, a także przedstawiciele życia kulturalnego i społecznego wyspy.

{"register":{"columns":[]}}