Napoje alkoholowe
Badania akredytowane:
- Zawartość metanolu
- Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: ołów, kadm, arsen, rtęć, cyna (dotyczy produktów w puszkach)
- Substancje konserwujące: kwas sorbowy i jego sole w przeliczeniu na kwas sorbowy oraz kwas benzoesowy i jego sole w przeliczeniu na kwas benzoesowy
- Substancje słodzące : acesulfam K, aspartam, sacharyna i jej sole
- Barwniki : E102 Tartrazyna, E104 Żółcień chinolinowa, E110 Żółcień pomarańczowa S, żółcień pomarańczowa FCF, E122 Azorubina, Karmoizyna, E123 Amarant, E124 Czerwień koszenilowa, Pąs 4R, E127 Erytrozyna, E129 Czerwień Allura AC, E131 Błękit patentowy V, E132 Indygotyna, Indygokarmina, E133 Błękit brylantowy FCF, E142 Zieleń S, Czerń brylantowa BN, Czerń PN
- Mikotoksyny : ochratoksyna A
- Zawartość cyjanowodoru
- Zawartość karbaminianu etylu
Przyjmowanie próbek do badań: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00 |
Wydawanie sprawozdań z badań: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30 |
Kasa czynna: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00 |
Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek
Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania
Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
e-mail: wsse.gdansk@sanepid.gov.pl, www.gov.pl/wsse-gdansk
Osoby do kontaktu:
- badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz
- badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak