Badania żywności
Badanie fizykochemiczne żywności
Przyjmowanie próbek
- próbki do badania przyjmowane są codziennie od godz. 800 do godz. 1430 po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
- próbki środków spożywczych nietrwałych powinny być dostarczone w możliwie najkrótszym czasie od momentu pobrania w warunkach:
produkty mrożone w temperaturze < - 18°C;
inne produkty nietrwałe w temperaturze od +1°C do +8°C.
Materiały
Badania fizykochemiczne żywnościBadania_fizykochemiczne_żywności_022024.docx 0.03MB Badania fizykochemiczne żywności
Badania_fizykochemiczne_żywności_022024.pdf 0.24MB
Badania mikrobiologiczne żywności i obiektów z obszaru produkcji żywności
Przyjmowanie próbek
- Próbki do badania przyjmowane są, po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym, od poniedziałku do piątku od godz. 800 do godz. 1430, za wyjątkiem próbek nietrwałych mikrobiologicznie, wymagających posiewów w dniu przyjęcia, które przyjmowane są od poniedziałku do piątku, w godz. 800 - 1300.
- Próbki środków spożywczych nietrwałych mikrobiologicznie powinny być dostarczone w możliwie najkrótszym czasie od momentu pobrania w warunkach:
- produkty mrożone w temperaturze < - 18°C;
- inne produkty nietrwałe w temperaturze od +1°C do +8°C.
- Masa próbki przeznaczonej do badań mikrobiologicznych powinna wynosić ok. 200 g.
Materiały
Badania mikrobiologiczne żywności i obiektów z obszaru produkcji żywnościBadania_mikrobiologiczne_żywności_i_obiektów_z_obszaru_produkcji_żywności_022024-1.docx 0.02MB Badania mikrobiologiczne żywności i obiektów z obszaru produkcji żywności
Badania_mikrobiologiczne_żywności_i_obiektów_z_obszaru_produkcji_żywności_022024.pdf 0.11MB
Badania materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Przyjmowanie próbek
Próbki do badania przyjmowane są codziennie od godz. 800 do godz. 1430 po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Materiały
Badania materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnościąBadania_materiałów_i_wyrobów_przeznaczonych_do_kontaktu_z_żywnością_022024.doc 0.07MB Badania materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Badania_materiałów_i_wyrobów_przeznaczonych_do_kontaktu_z_żywnością_022024.pdf 0.06MB