Prowadzenie działalności w zakresie produkcji/obrotu żywnością
-
Wymagania higieniczne dla przedsiębiorstw sektora spożywczego w zakresie higieny środków spożywczych.Dążenie do wysokiego poziomu ochrony życia i zdrowia ludzkiego jest jednym z podstawowych celów prawa żywnościowego.
-
Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) i Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)
-
System Analizy Kontroli i Krytyczne Punkty Kontroli HACCP
-
AgroturystykaW sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych jakie należy spełnić oraz rejestracji zakładu należy zwrócić się do właściwego terenowo ze względu na siedzibę zakładu lub miejsce prowadzenia działalności państwowego powiatowego inspektora sanitarnego.
-
Produkcja podstawowaW sprawie rejestracji zakładu należy zwrócić się do właściwego terenowo ze względu na siedzibę zakładu lub miejsce prowadzenia działalności państwowego powiatowego inspektora sanitarnego.
-
Żywność tradycyjna
-
Import żywności oraz materiałów lub wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnościąŚrodki spożywcze znajdujące się w obrocie w jednym państwie członkowskim Unii Europejskiej mogą być wprowadzane do obrotu we wszystkich pozostałych państwach członkowskich na zasadach wzajemnego uznawania oraz swobodnego przepływu towarów.