W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Warsztaty kulinarne z Michałem Fabiszewskim

26.11.2024

W sarajewskim studio Balkantina odbyły się wyjątkowe warsztaty polskiej kuchni świątecznej. Pod okiem mistrza kulinarnego, Michała Fabiszewskiego , uczestnicy mieli okazję przygotować tradycyjne wigilijne potrawy.

warsztaty kulinarne

W menu znalazły się:

Tatar z łososia

Barszcz grzybowy z pieczonych warzyw

Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi

Makowiec z bakaliami i lukrem królewskim

Największym wyzwaniem dla uczestników okazało się lepienie pierogów, a dla naszego szefa kuchni to, jak dostosować polskie receptury do dostępnych lokalnych składników. Pana Michała nie zraził jednak ani brak zakwasu z buraków czy świeżych śledzi, ani tym bardziej ukiszona w całości główka kapusty. Ostatecznie udało się wyczarować prawdziwe wigilijne specjały!

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział i niezapomniane doświadczenie kulinarne!

 

Zdjęcia (9)

{"register":{"columns":[]}}