W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Rozwój sektora przetwórstwa orzechów nerkowca w dystrykcie Mkuranga - kontynuacja

proces rozłupywania skrup orzechów nerkowca (zbiory w 2020 roku)

Celem ogólnym projektu jest zwiększenie zatrudnienia oraz podniesienie wydajności i konkurencyjności lokalnych grup producenckich w sektorze przetwórstwa orzechów nerkowca w dystrykcie Mkuranga. Do jego osiągnięcia w perspektywie długofalowej przyczyni się komponent polegający na cyklach szkoleń z zakresu przedsiębiorczości i przetwórstwa rolno-spożywczego jak i działania podejmowane w celu wzmocnienia współpracy i wymiany informacji pomiędzy różnymi podmiotami zaangażowanymi w rozwój sektora. Cel zostanie osiągnięty poprzez działania infrastrukturalne, zakup sprzętu, działania edukacyjne zwiększające wiedzę i podnoszące umiejętności i animacyjne angażujące zawodowo kobiety wychowujące dzieci, a także wykreowanie marki orzechów nerkowca jako produktu ekologicznej żywności.

Podmiot wdrażający:  Fundacja "Kultury Świata" Wstępna wysokość dofinansowania: 590 130,00 PLN

 

 

Materiały

Polska pomoc wspiera przetwórców orzechów nerkowca w Tanzanii
{"register":{"columns":[]}}